Support Forum

Every time that you post a problem, PLEASE add the Joomla and the extension's versions and revisions (for example: Joomla 3.3.6, Contact Enhanced 3.3.5), PHP version and Server's Operating System. If you only manage only one site it is easier if you edit your profile and just add that information to your signature. Don't forget to add a detailed description of the problem. If possible, write down all steps to simulate the problem.

Before submitting a new post, PLEASE make sure you are running the latest version, test in different browsers (IE, FF, Chrome,..) and clear Joomla and browser's cache after every change you make.

Also, most questions are already answered in our FAQ and in iFAQ and Contact Enhanced documentation pages.

Error when loading anything from CE on any page including forms

8 months 1 week ago #25748 by PLSvirtual
oomla\CMS\Form\Form::removeField `xml` is not an instance of SimpleXMLElement
/var/www/vhosts/new.pioneerlibrarysystem.org/libraries/src/Form/Form.php:877

This just started after upgrading to the latest Joomla version 3.9.24

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago #25749 by support
Dear PLSvirtual,

I have tested Contact Enhanced with Joomla 3.9.24 without any issue.
Are you using the latest Contact Enhanced version?

Can you provide a list of the Form FIelds used? Or better yet, can you disable all your form fields and load the form to see if the problem persists? Then enable them, one by one and reload the page until you get this error, this way it will help us understand which form field is causing this issue.

Best regards,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago #25750 by PLSvirtual
I'm running 3.9.11.

I've disabled all the form fields and the error returns when any one of them are enabled. It pretty much returns on any page that loads anything from CE. I've attached a csv of the fields for one of the forms.

This attachment is hidden for guests.
Please log in or register to see it.


Debug details on the error:

Joomla\CMS\Form\Form::removeField `xml` is not an instance of SimpleXMLElement
/var/www/vhosts/new.pioneerlibrarysystem.org/libraries/src/Form/Form.php:877

Call stack
# Function Location
1 () JROOT/libraries/src/Form/Form.php:877
2 Joomla\CMS\Form\Form->removeField() JROOT/plugins/system/trackactions/trackactions.php:911
3 PlgSystemTrackActions->onContentPrepareForm() JROOT/libraries/joomla/event/event.php:70
4 JEvent->update() JROOT/libraries/joomla/event/dispatcher.php:160
5 JEventDispatcher->trigger() JROOT/libraries/src/Application/BaseApplication.php:108
6 Joomla\CMS\Application\BaseApplication->triggerEvent() JROOT/components/com_contactenhanced/models/contact.php:299
7 ContactenhancedModelContact->getContactQuery() JROOT/components/com_contactenhanced/models/contact.php:165
8 ContactenhancedModelContact->getItem() JROOT/libraries/src/MVC/View/HtmlView.php:425
9 Joomla\CMS\MVC\View\HtmlView->get() JROOT/components/com_contactenhanced/views/contact/view.html.php:39
10 ContactenhancedViewContact->display() JROOT/libraries/src/MVC/Controller/BaseController.php:672
11 Joomla\CMS\MVC\Controller\BaseController->display() JROOT/components/com_contactenhanced/controller.php:286
12 ContactenhancedController->display() JROOT/libraries/src/MVC/Controller/BaseController.php:710
13 Joomla\CMS\MVC\Controller\BaseController->execute() JROOT/components/com_contactenhanced/contactenhanced.php:51
14 require_once() JROOT/libraries/src/Component/ComponentHelper.php:402
15 Joomla\CMS\Component\ComponentHelper::executeComponent() JROOT/libraries/src/Component/ComponentHelper.php:377
16 Joomla\CMS\Component\ComponentHelper::renderComponent() JROOT/libraries/src/Application/SiteApplication.php:194
17 Joomla\CMS\Application\SiteApplication->dispatch() JROOT/libraries/src/Application/SiteApplication.php:233
18 Joomla\CMS\Application\SiteApplication->doExecute() JROOT/libraries/src/Application/CMSApplication.php:196
19 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->execute() JROOT/index.php:49

This message has an attachment file.
Please log in or register to see it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago - 8 months 1 week ago #25751 by support
I have tested your form fields locally, however evaluating your call stack it seems to me the error is related to the trackactions sytem plugin. Try disabling it to see whether it will work correctly or not. If it does work, then please contact its developer.

Best wishes,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum

Copyright © 2018 IdealExtensions.com. All Rights Reserved.

This site is not affiliated with or endorsed by the Joomla!™ Project. It is not supported or warranted by the Joomla!™ Project or Open Source Matters™. The Joomla!™ logo is used under a limited license granted by Open Source Matters™, the trademark holder in the United States and other countries.
We may collect your IP address and your browser's User Agent string while using our site for security reasons and deriving aggregate information (analytics). This information is retained for a minimum of 1 and a maximum of 24 months.
Feedback